Εργαστήρι υπολογιστών (1epal_lab)

«Σήμερα που ήρθες σχολείο για μάθημα έχεις να επισκευάσεις τον υπολογιστή του Κώστα.»
Πως θα σας φαινόταν αν μαθητές αναλάμβαναν να επισκευάζουν δωρεάν τους υπολογιστές των μαθητών του σχολείου τους;
Πράγματι, οι μαθητές του τομέα Πληροφορικής και Ηλεκτρονικής του 1ου ΕΠΑΛ Αιγάλεω αναλαμβάνουν να επισκευάζουν και να επιδιορθώνουν δωρεάν του υπολογιστές των μαθητών (και των καθηγητών) του σχολείου. Για το σκοπό αυτό ομάδες μαθητών με εποπτεία ενός καθηγητή αναλαμβάνουν την τεχνική υποστήριξη των υπολογιστικών συστημάτων μαθητών και καθηγητών του 1ου ΕΠΑΛ Αιγάλεω. Επιπρόσθετα, οι μαθητές συμμετέχουν σε όλες τις διαδικασίες εγκατάστασης και συντήρησης των υπολογιστών του σχολείου.
Επιπλέον έχει προγραμματιστεί η επέκταση της καλωδιακής εγκατάστασης στους ορόφους τους σχολείου και η ένταξή της στο υπάρχων δίκτυο, έργο που περιμένουμε να υλοποιηθεί από τους μαθητές μας σε συνεργασία με τους υπευθύνους εκπαιδευτικούς. Είμαστε σίγουροι ότι η εμπειρία που θα αποκτήσουν θα τους φανεί χρήσιμη!!!
Σκοπός είναι οι μαθητές να εξοικειωθούν με το άγνωστο τοπίο της συντήρησης υπολογιστικών συστημάτων και δικτύων, να έρθουν σε επαφή με διαδικασίες συντήρησης υπολογιστών, να συνεργαστούν, να προβληματιστούν, να μάθουν να παίρνουν αποφάσεις σε τεχνικά θέματα και να ενδυναμώσουν την αυτοπεποίθησή τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *