Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2015 – 2016

Καθώς το 2016 είναι έτος διεξαγωγής Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων, ο θεματικός άξονας του σχολικού έτους 2015-2016 είναι «Σχολικός Αθλητισμός ? Συμμετέχω και μαθαίνω τα Ολυμπιακά Ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και τα Παραολυμπιακά Αθλήματα». Για το σχολικό έτος 2015-16 ως Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού ορίστηκε η 5η Οκτωβρίου 2015.
Το 1ο ΕΠΑΛ Αιγάλεω διοργάνωσε τουρνουά με ομάδες μαθητές στα αθλήματα του ποδοσφαίρου, καλαθοσφαίρισης, πετοσφαίρισης και επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Η συμμετοχή των μαθητών ήταν μαζική και ενθουσιώδης. Στους νικητές του κάθε αθλήματος απονεμήθηκαν βραβεία.
Όσοι μαθητές δε συμμετείχαν στο τουρνουά των αθλημάτων παρακολούθησαν την κινηματογραφική ταινία του σκηνοθέτη Τομ Χούπερ «Μπάλα για Καταραμένους» («The Damned United») στο αμφιθέατρο του σχολείου. Η ταινία αναφέρεται στον Μπράιαν Κλάφ, ενός από τους σπουδαιότερους προπονητές του παγκοσμίου ποδοσφαίρου και περιγράφει τις 44 καταστροφικές μέρες του στην Leeds United.
Τo 1974 η κορυφαία ομάδα της Αγγλίας εκείνη την εποχή, Leeds United, προσλαμβάνει για προπονητή τον επιτυχημένο Μπράιαν Κλαφ από την Derby County. O Kλαφ είναι ορκισμένος εχθρός του προηγούμενου προπονητή της Leeds, Ντον Ρέβι και του στυλ του παιχνιδιού της ομάδας (θεωρείτο η πλεόν «βρώμικη» ομάδα της Αγγλίας). Χωρίς καμία δική του επιλογή στο δυναμικό της ομάδας, αποφασίζει να αλλάξει τα πάντα, λέγοντας στους παίκτες πως καλό είναι να ξεφορτωθούν όλα τους τα τρόπαια γαιτί κανένα σπό αυτά δεν κερδήθηκε δίκαια. Η θητεία του Κλαφ στη Leeds διήρκησε μόλις 44 μέρες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *