Ευρωπαϊκός Προσανατολισμός

Το 1ο ΕΠΑΛ Αιγάλεω από τη σχολική χρονιά 2015-2016 υιοθετεί μια νέα στρατηγική με σαφή ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Για το σκοπό αυτό κατέθεσε το Φεβρουάριο του 2016 πρότασης συμμετοχής, σε κοινοπραξία με το 1ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Αιγάλεω, στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+. Η πρόταση περιλαμβάνει:
Στα πλαίσια του KA1 προτείνεται η κινητικότητα μαθητών για την επαγγελματική τους κατάρτιση στην Ισπανία και την Πορτογαλία, διάρκειας 15 ημερών, προκειμένου να ενισχυθεί η δυνατότητα απασχόλησής τους και να διευκολυνθεί η μετάβασή τους στην αγορά εργασίας. Επιπλέον προτάθηκε η κινητικότητα αποφοίτων για επαγγελματική κατάρτιση μακράς διαρκείας, 12 μηνών, στην Ισπανία.
Στα πλαίσια της κινητικότητας καθηγητών προτάθηκε η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών σε θέματα μαθητικής διαρροής στο Φιλανδικό μοντέλο. Πράγματι, θα μελετηθεί η πολιτική και οι δράσεις αντιμετώπισης της διαρροής στη Φιλανδία, ώστε να βοηθηθούν οι εκπαιδευτικοί για να βοηθήσουν με τη σειρά τους, εκείνους τους μαθητές που εγκαταλείπουν νωρίς το σχολείο. Η δράση αυτή αποσκοπεί στην επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών και την ενίσχυση συγκεκριμένων δεξιοτήτων.
Σε περίπτωση έγκρισης της πρότασης όλα τα έξοδα καλύπτονται από το πρόγραμμα. Η πρότασή μας αποσκοπεί στη μείωση της μαθητικής διαρροής και κατ? επέκταση της κοινωνικής περιθωριοποίησης, στην ανάπτυξη του κοινωνικού κεφαλαίου μεταξύ των μαθητών, την ενδυνάμωση και την ανάπτυξη της ενεργής συμμετοχής των μαθητών στην κοινωνία. Με την κινητικότητα, δημιουργείται αναμφίβολα η ευκαιρία να μπορέσουν οι μαθητές να αναπτύξουν τον επαγγελματισμό τους.
Δείτε το άρθρο από την ημερίδα ενημέρωσης των μαθητών στο εδώ.
Μπορείτε να δείτε βιντεο από την παρουσίαση και στον ιστότοπο της κοινοπραξίας μας εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *