Τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015 οι μαθητές της ειδικότητας «Τεχνικός Τεχνολογίας Τροφίμων και Ποτών» επισκέφθηκαν το οινοποιείο «Κτήμα Βασιλείου» που βρίσκεται στο 1ο χλμ. της Λεωφόρου Κορωπίου-Μαρκοπούλου για να γνωρίσουν από κοντά τη διαδικασία παραγωγής και εμφιάλωσης οίνου.
Στο «Κτήμα Βασιλείου» εκτός από την παραδοσιακή ποικιλία των Μεσογείων Αττικής, Σαββατιανό, αυτήν που ύμνησε μέσα στους αιώνες ο θεός Διόνυσος, καλλιεργείται ο Ροδίτης καθώς και το προικισμένο Ασύρτικο. Πρόκειται για μια σύγχρονη ευρωπαϊκή μονάδα με σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό, οριζόντια πιεστήρια, ανοξείδωτες ψυχωμένες δεξαμενές για τον έλεγχο των ζυμώσεων και την συγκράτηση των πλούσιων αρωμάτων των κρασιών. Αρκετά μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης υπάρχουν οι κάβες παλαίωσης των κρασιών, στις οποίες ησυχάζουν, ωριμάζουν και παλαιώνουν τα κρασιά μέσα σε δρύινα γαλλικά βαρέλια.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τον ιστόπο στη διεύθυνση http://vassilioudomaine.gr
Στο «Κτήμα Βασιλείου» εκτός από την παραδοσιακή ποικιλία των Μεσογείων Αττικής, Σαββατιανό, αυτήν που ύμνησε μέσα στους αιώνες ο θεός Διόνυσος, καλλιεργείται ο Ροδίτης καθώς και το προικισμένο Ασύρτικο. Πρόκειται για μια σύγχρονη ευρωπαϊκή μονάδα με σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό, οριζόντια πιεστήρια, ανοξείδωτες ψυχωμένες δεξαμενές για τον έλεγχο των ζυμώσεων και την συγκράτηση των πλούσιων αρωμάτων των κρασιών. Αρκετά μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης υπάρχουν οι κάβες παλαίωσης των κρασιών, στις οποίες ησυχάζουν, ωριμάζουν και παλαιώνουν τα κρασιά μέσα σε δρύινα γαλλικά βαρέλια.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τον ιστόπο στη διεύθυνση http://vassilioudomaine.gr