Χορεύω, άρα Επικοινωνώ

Έχεις χορέψει ποτέ στο σχολείο; Θα χόρευες με κάποιον που μέχρι χθες δεν έκανες παρέα; Έχεις σκεφτεί ότι εσύ και οι συμμαθητές σου θα μπορούσατε να δημιουργήσετε μια δική σας χορευτική παράσταση;
Το 2016 είναι η χρονιά που το 1ο ΕΠΑΛ Αιγάλεω επιλέχθηκε ως ένα από τα 5 σχολεία της Αθήνας που θα συμμετέχει στο εκπληκτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για εφήβους «Χορεύω, άρα Επικοινωνώ» (Dancing to Connect) της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση. Το πρόγραμμα αυτό υλοποιείται για τέταρτη χρονιά όπου στόχος του είναι να ενισχύσει τη δημιουργικότητα, την αυτοπεποίθηση, τη συνεργασία και την επικοινωνία των μαθητών μέσα από την τέχνη του χορού. Το «Χορεύω, άρα Επικοινωνώ» βασίζεται στο πρόγραμμα «Dancing to Connect» έχει φιλοξενηθεί σε περισσότερες από 30 χώρες όλου του κόσμου και η Στέγη, σε συνεργασία με την ομάδα Battery Dance Company της Νέας Υόρκης (που εμπνεύστηκε το πρόγραμμα) και με την υποστήριξη της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, έχει εκπαιδεύσει τα τελευταία τρία χρόνια Έλληνες χορευτές ώστε να υλοποιούν οι ίδιοι το πρόγραμμα.
Οι χορογραφίες θα είναι πολλές, ενδιαφέρουσες και ετερόκλητες, αλλά με έναν κοινό παρονομαστή: όλες θα είναι αποτέλεσμα συλλογικής εργασίας και αυτοσχεδιασμού, αποκαλύπτοντας την ενωτική δύναμη του χορού, που είναι και το βασικό ζητούμενο του προγράμματος.
Η τελική παράσταση των 5 σχολείων της Αθήνας και των 5 σχολείων των Τρικάλων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, θα πραγματοποιηθεί στις 20 Μαρτίου 2016 – 19:00, στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών.
Δείτε την περυσινή παράσταση του προγράμματος «Dancing to Connect» που πραγματοποιήθηκε στις 22/3/2015 στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *