Δράσεις Αλληλεγγύης

Το σχολείο μας είναι ενταγμένο στην τοπική κοινωνία και βιώνει τόσο τα προβλήματά της όσο και τα θετικά της. Ένα από τα θετικά είναι η ευαισθησία και η αλληλεγγύη που διακρίνει τους πολίτες των δυτικών περιοχών της Αθήνας. Έτσι οι μαθητές του 1ο ΕΠΑΛ Αιγάλεω ευαισθητοποιούνται απέναντι στους συμπολίτες μας που έχουν οικονομικά προβλήματα ή που για οποιοδήποτε λόγο δυσκολεύονται στην καθημερινότητά τους.
Για το σκοπό αυτό ενισχύουμε με την πρώτη ευκαιρία το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Αιγάλεω, προσφέροντας τρόφιμα μακράς διαρκείας (δείτε περισσότερα στο άρθρο http://1epal-aigal.att.sch.gr/2015/12/29/domest-market/). Όμως δε στεκόμαστε μόνο εκεί. Ξεκινήσαμε να μαζεύουμε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες που έρχονται στη χώρας μας και υποφέρουν καθημερινά από τα βάσανα που τους κατατρέχουν από τον τόπο τους στην Ασία και στην Αφρική.
Εξετάζουμε το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν οι μαθητές της ειδικότητας των τεχνολόγων τροφίμων και ποτών να κατασκευάσουν οι ίδιοι οι μαθητές γλυκίσματα και να τα μοιράσουμε στα προσφυγόπουλα ή στην τοπική κοινωνία.
Ενισχύουμε κάθε προσπάθεια μαθητών μας, όπως του Παναγιώτη, που αυτόνομα ως ενεργοί πολίτες οργανώνουν δράσεις για την ενίσχυση αστέγων με ρούχα και τρόφιμα. Αξίζει να επισκεφθείτε τη σελίδα Lets make Smiles στο Facebook.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *