Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής

Την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015 οι μαθητές του τομέα Πληροφορικής επισκέφθηκαν το ΕΛληνικό Μουσείο Πληροφορικής (ΕΛΜΠ) για ένα μαγικό ταξίδι πίσω στο χρόνο. Οι μαθητές είδαν από κοντά τα τεχνολογικά επιτεύγματα από την εποχή των διάτρητων καρτών (ξέρετε τι είναι;) μέχρι τα σύγχρονα υπολογιστικά συστήματα. Μέσα από τη ξενάγηση οι μαθητές ενημερώθηκαν για τα τεχνολογικά άλματα μέσα από τα οποία εξελίχθηκε όλη η επιστήμη της πληροφορικής.
 Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι εντύπωσε έκανε στους μαθητές η εισαγωγή δεδομένων μέσω των διάτρητων καρτών, το πλατώ γιγαντιαίων διαστάσεων παλιού σκληρού δίσκου της IBM (ο δωρητής το είχε ως τραπεζάκι), οι λυχνίες, οι «φορητοί» υπολογιστές των 10 κιλών και πολλά άλλα. Οι μαθητές ενημερώθηκαν για την ύπαρξη εταιρειών μεγαθηρίων που τώρα πια είτε δεν υπάρχουν είτε είναι λίγο πολύ άγνωστες, αλλά και Ελληνικές εταιρείες πληροφορικής, οι οποίες συναρμολογούσαν και διέθεταν τους υπολογιστές τους στην ελληνική αγορά (Turbo-X, Σίγμα, Άβαξ, κ.ά).
 Κάθε γωνία του μουσείου αποτελούσε μια καινούργια εικόνα που οι μαθητές δεν είχαν δει ποτέ και δεν είχαν φανταστεί. Οι εντυπώσεις των μαθητών από την επίσκεψη ήταν θετικότατες και αρκετοί ζήτησαν να επισκεφθούν πάλι το μουσείο με περισσότερη άνεση χρόνου. Οι υπεύθυνοι είναι άξιοι συγχαρητηρίων και με υπομονή απαντούσαν σε κάθε ερώτηση των μαθητών του σχολείου μας.
 Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τον ιστόπο του μουσείου στη διεύθυνση http://www.elmp.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *