actionaid

ActionAid Hellas

Την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016 είπαμε να βασανιστούμε. Επισκεφθήκαμε την εθελοντική οργάνωση «ActionAid Hellas» όπου μαθητές της Γ’ τάξης του σχολείου μας συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό βιωματικό πρόγραμμα με θέμα «Ταξίδι στην Πόλη – Ζήτημα».
 Ποια είναι η πόλη-ζήτημα? και ποιο είναι το ζήτημα; Ένα ζήτημα παλιό, που όμως δεν παλιώνει ποτέ! Από φέτος ταξιδεύουμε στο κατεχόμενο Παλαιστινιακό έδαφος, διερευνούμε πώς είναι η ζωή σε μια κατεχόμενη γη και προβληματιζόμαστε πάνω σε ζητήματα ειρήνης, ασφάλειας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
 Οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες και εντάχθηκαν σε ρόλους. Έγιναν παλαιστίνιοι, βόρειο-ευρωπαίοι, ισραηλινοί και προσπάθησαν να εγκατασταθούν. Όμως αυτό δεν είναι τόσο εύκολο όσο φαίνεται, αφού εγέρθηκαν θέματα που αφορούν την κατοχή, την καταπάτηση δικαιωμάτων και την αδικία. Πρέπει να αντιδράσουμε; Αν ναι πώς;
 Οι μαθητές μέσα από ένα βιωματικό παιχνίδι ρόλων βίωσαν απίστευτα συναισθήματα, προβληματίστηκαν και πήραν θέση σε σοβαρά ζητήματα, αφήνοντας έκπληκτους τους εθελοντές της οργάνωσης. Μπράβο στα παιδιά που αποδεικνύουν ότι η σημερινή νεολαία μπορεί να έχει χάσει το δρόμο της, όμως δεν έχει χάσει τις πανανθρώπινες αρχές της.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *