Επίσκεψη στο ΤΕΙ Πειραιά

 Την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016 οι μαθητές του τομέα Πληροφορικής και του Τομέα Ηλεκτρονικής επισκέφθηκαν τα εργαστήρια των τμημάτων «Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων» και «Μηχανικών Αυτοματισμού» του ΤΕΙ Πειραιά.
 Αρχικά ενημερωθήκαμε για τις δραστηριότητες του τμήματος «Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων». Η παρουσίαση περιελάμβανε καινοτόμες υλοποιήσεις εξαιρετικών ιδεών και χρήση επίσης καινοτόμων τεχνολογιών της πληροφορικής, οι οποίες έλαβαν σάρκα και οστά ως διπλωματικές εργασίες ή ευρωπαϊκά προγράμματα. Η ανταπόκριση των μαθητών ήταν ενθουσιώδης αφού όλοι, μαθητές και καθηγητές, μείναμε με ανοικτό το στόμα από την εφαρμογή απλών ιδεών σε καινοτόμα προϊόντα, όπως ο χειρισμός ενός κινητού με κινήσεις του χεριού στον αέρα (α λα Minority Report) κ. ά. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η παρουσίαση ενιαίας οθόνης αφής για το cockpit αεροπλάνου, μια κοινοπραξία στα πλαίσια ευρωπαϊκού προγράμματος.
 Συνεχίσαμε προς το τμήμα «Μηχανικών Αυτοματισμού» για την παρουσίαση ρομποτικών και μηχατρονικών κατασκευών του εργαστηρίου Αυτοματισμού. Οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες για να χειριστούν αυτοκίνητα μέσω κινητού και να κατευθύνουν ρομποτικούς βραχίονες να κάνουν απλές κινήσεις. Η παρουσίαση όμως των δραστηριοτήτων του εργαστηρίου έκλεισε με μία επίδειξη στο γήπεδο του TEI ενός εξαπτέρυγου Drone κατασκευασμένο στο ΤΕΙ Πειραιά. Πρόκειται για ένα τηλεχειριζόμενο μη επανδρωμένο σκάφος με δέκτη GPS, το οποίο μπορεί να φτάσει σε ύψος 2Km. Η ευελιξία του, η ταχύτητά του και η κίνησή του γενικότερα ήταν άκρως εντυπωσιακή και μας γέννησε πολλές ιδέες, τις οποίες υποσχόμαστε να υλοποιήσουμε το προσεχές διάστημα.
 Η επίσκεψη ήταν πολύ πετυχημένη αφού άφησε στους μαθητές την αίσθηση ότι μπορείς να κάνεις εντυπωσιακά επιτεύγματα (και να ζήσεις οικονομικά από αυτά) με χρήση υπαρχουσών τεχνολογιών. Αξία έχει η ιδέα. Βρες την!!!!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *