Ήμουν κι εγώ εκεί

Το βράδυ της Κυριακής της 20ης Μαρτίου 2016, δεκαέξι μαθητές-χορευτές του 1ου ΕΠΑΛ Αιγάλεω ξεσήκωσαν το κοινό με την απόδοση της χορογραφίας τους στην παράσταση μοντέρνου χορού «Χορεύεω, άρα Επικοινωνώ» («Dancing to Connect») που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.
Για τέταρτη χρονιά, η Στέγη φέρνει το σύγχρονο χορό στα σχολεία, με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για εφήβους «Χορεύω, άρα Επικοινωνώ», που στόχος του είναι να ενισχύσει τη δημιουργικότητα, την αυτοπεποίθηση, τη συνεργασία και την επικοινωνία των μαθητών μέσα από την τέχνη του χορού. Το «Χορεύω, άρα επικοινωνώ» βασίζεται στο πρόγραμμα «Dancing to Connect», το οποίο έχει φιλοξενηθεί σε περισσότερες από 30 χώρες όλου του κόσμου. Η Στέγη, σε συνεργασία με την ομάδα Battery Dance Company της Νέας Υόρκης (που εμπνεύστηκε το πρόγραμμα) και με την υποστήριξη της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, έχει εκπαιδεύσει τα τελευταία τρία χρόνια Έλληνες χορευτές ώστε να υλοποιούν οι ίδιοι το πρόγραμμα.
Το πρόγραμμα έρχεται να προκαλέσει υπάρχουσες στάσεις μαθητών και να απαντήσει σε ερωτήματα όπως:
Έχεις χορέψει ποτέ στο σχολείο; Θα χόρευες με κάποιον που μέχρι χθες δεν έκανες παρέα; Έχεις σκεφτεί ότι εσύ και οι συμμαθητές σου θα μπορούσατε να δημιουργήσετε μια δική σας χορευτική παράσταση;
Η Στέγη έδωσε και φέτος έμφαση στα σχολεία της περιφέρειας, βάζοντας αυτή τη φορά στο? χορό πέντε σχολεία των Τρικάλων, μαζί με πέντε της Αθήνας. Έτσι το 1ο ΕΠΑΛ Αιγάλεω επιλέχθηκε μαζί με το 1ο Γυμνάσιο Καματερού, το 6ο Ενιαίο Λύκειο Καλλιθέας, το 26ο ΓΕΛ Αθηνών (Μαράσλειο), το ΣΔΕ Περιστερίου και πέντε σχολεία του Δήμου Τρικκαίων να συνεισφέρουν στη δημιουργία μιας χορευτικής παράστασης με πολλές χορογραφίες, οι οποίες ήταν ενδιαφέρουσες και ετερόκλητες, αλλά με έναν κοινό παρονομαστή: όλες ήταν αποτέλεσμα συλλογικής εργασίας και αυτοσχεδιασμού, αποκαλύπτοντας την ενωτική δύναμη του χορού, που είναι και το βασικό ζητούμενο του προγράμματος.
Στο 1ο ΕΠΑΛ Αιγάλεω, όπως και στα άλλα εννέα σχολεία, οι μαθητές ξεκίνησαν την παρακολούθηση εργαστηρίων χορού για δέκα ημέρες συνολικής διάρκειας 40 ωρών, από ομάδα επαγγελματιών χορευτών, στο χώρο του σχολείου. Οι επαγγελματίες χορευτές Μαρία Φουντούλη και Γιάννης Νικολαΐδης σε συνεργασία με την εκπαιδευτικό του σχολείου Τσώνου Μαίρη ανέλαβαν το δύσκολο έργο να αναπτύξουν τη δυναμική μιας ομάδας μαθητών που θα μπορούσαν να ενωθούν μέσα από μια χορογραφία.
Το αποτέλεσμα παρουσιάστηκε το βράδυ της 20ης Μαρτίου 2016 όπου το 1ο ΕΠΑΛ Αιγάλεω επιλέχθηκε να κλείσει τη μαθητική παράσταση των σχολείων προκαλώντας τον ενθουσιασμό και το παρατεταμένο χειροκρότημα των θεατών. Μετά την εκδήλωση ακολούθησε μικρή γιορτή προς τιμή των μαθητών, οι οποίοι παρέλαβαν δίπλωμα συμμετοχής από τη Στέγη. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές, τους δασκάλους χορού και τους μαθητές όλων των σχολείων για τη θετική ενέργεια και την υπέροχη βραδιά που προσέφεραν. Πάντα τέτοια!!!
Παρακολουθήστε ολόκληρη την παράσταση στη διεύθυνση της Στέγης http://www.sgt.gr/gre/SPG1542/.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *