Υγρός Χρυσός

Ελιά. Πολύτιμη και μοναδική, ιερή και μυστική, ισχυρή, λαμπρή και αιωνόβια με τις ρίζες της στην Μεσόγειο περνάει μέσα από την ιστορία των ανθρώπινων κοινωνιών.
Το 1ο ΕΠΑΛ Αιγάλεω έχει την τύχη να είναι περιστοιχισμένο από αιωνόβιες ελιές. Έτσι μια ομάδα μαθητών ανέλαβε τη συγκομιδή ελιών σε ορισμένα ελαιόδεντρα για την παραγωγή καρπού και λαδιού, ο κατά τον Όμηρο, «υγρός χρυσός».
Η διαδικασία ολοκληρώθηκε σε πολύ ευχάριστο κλίμα. Βέβαια η έκπληξη ήταν ότι κάποιοι από τους μαθητές μας ήταν ήδη εξοικειωμένοι και έμπειροι στη συγκομιδή ελαιόδεντρων! Μπράβο παιδιά, η παράδοση συνεχίζεται από γενιά σε γενιά.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι τη γενικότερη συγκομιδή των ελαιόδεντρων του συγκροτήματος ανέλαβε η ομάδα «ΔΙΑΠΛΟΥΣ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ» (ΚΟΙ.Σ.Π.Ε.) για την ψυχοκοινωνική και επαγγελματική αποκατάσταση ατόμων με ψυχικές διαταραχές. Ο Κοινωνικός Συνεταιρισμός Περιορισμένης Ευθύνης «Διάπλους» αποτελεί το καρπό μιας πρωτοβουλίας κοινωνικής επιχειρηματικότητας, που ξεκίνησε το 2004. Είναι μια από τις πρώτες θεσμοθετημένες κοινωνικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Περισσότερα μπορείτε να δείτε στο Facebook στη διεύθυνση https://www.facebook.com/diaplous/.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *