8ος Διεθνής Μαθητικός Διαγωνισμός Ταινιών Μικρού Μήκους

Το 1ο ΕΠΑΛ Αιγάλεω συμμετέχει στον 8ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους «Cinema… διάβασες;;»
Ο διαγωνισμός συνδιοργανώνεται από αρκετούς φορείς και απευθύνεται σε μαθητές Νηπιαγωγείων, Δημοτικών σχολείων (όλων των τάξεων), Γυμνασίων και Λυκείων της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ομογένειας, δημόσιων και ιδιωτικών. Υλοποιείται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου, με τη στήριξη του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης και σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Νοιάζομαι και Δρω».
Σκοπός του διαγωνισμού είναι να δοθεί στους μαθητές η ευκαιρία να εκφραστούν καλλιτεχνικά, να γίνουν δημιουργοί, να εξοικειωθούν με τη γλώσσα» της κινηματογραφικής αφήγησης και να αποκτήσουν δεξιότητες οπτικοακουστικής αγωγής. Ακόμη να γίνουν κριτές, μελετητές και ερευνητές του εριβάλλοντός τους και να ευαισθητοποιηθούν ως προς την ανάγκη εξασφάλισης όρων αξιοπρεπούς διαβίωσης για όλους τους κατοίκους του πλανήτη.
Το θέμα της ταινίας μικρού μήκους είναι ελεύθερη επιλογή των δημιουργών, μαθητών και εκπαιδευτικών. Το 1ο ΕΠΑΛ συμμετείχε με την ταινία «ΡΟΥΤΙΝΑ» δημιουργία του μαθητή Χριστοφιλέα Παναγιώτη, με τη συμμετοχή των Κατσάλη Φοίβου, Ασημάκη Κρυσταλλία, και Κωνσταντινίδου Αλεξάνδρα.
Η επιτροπή αξιολόγησης ανακοίνωσε στις 15-3-2018 τις σχολικές μονάδες και τις ταινίες που διακρίθηκαν στο πλαίσιο του 8ου διαγωνισμού. Το 1ο ΕΠΑΛ Αιγάλεω διακρίνεται στην κατηγορία «ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΦΙΣΕΣ» (με την ταινία «Ρουτίνα») μεταξύ 69 υποβληθεισών αφισών. Η τελική σειρά κατάταξης των 8 σχολείων που διακρίθηκαν στην κατηγορία αυτή θα ανακοινωθεί στην εκδήλωση βράβευσης στις 25 Απριλίου 2018 στην Αθήνα.
Μπράβο σε όλα τα παιδιά για τον κόπο που κατέβαλαν να δημιουργήσουν ένα όμορφο και πρωτότυπο οπτικοακουστικό αποτέλεσμα.
Δείτε την ταινία στο σύνδεσμο https://www.youtube.com/watch?v=HKf-N4BaJqM.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *