Onassis Youth Festival ? Οι παραστάσεις

Το τριήμερο 13 μέχρι 15 Απριλίου 2018 πραγματοποιήθηκαν οι παραστάσεις του Onassis Youth Festival στη μικρή σκηνή του 5ου ορόφου της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση. Μαθητές από 9 Γυμνάσια και Λύκεια της Αθήνας παρουσίασαν 9 έργα βασισμένα σε κλασσικά αρχαία κείμενα.
Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που παρουσίασαν 9 εντυπωσιακές παραστάσεις απογειώνοντας τα κείμενα των αρχαίων κλασσικών. Συγχαρητήρια αξίζουν και στους συνεργάτες ? σκηνοθέτες που δούλεψαν με τους μαθητές περίπου 6 μήνες για να αποδοθεί αυτό το υπέροχο θέαμα. Μπράβο και στη Στέγη για την οργάνωση και τη στήριξη της προσπάθειας.
Η παράσταση του 1ου ΕΠΑΛ Αιγάλεω «Τυφλές Ελπίδες» μας άφησε άφωνους. Η εκπληκτική ερμηνεία των μαθητών πάνω σε δυσνόητα κείμενα και ο επαγγελματισμός που απέπνεαν μας πρόσφεραν μια ανεπανάληπτη βραδιά. Οι παραστάσεις του 1ου ΕΠΑΛ ήταν σχεδόν γεμάτες με τους περισσότερους να φεύγουν ενθουσιασμένοι.
Το Σάββατο 14 Απριλίου ήρθε και ο Υπουργός Παιδείας κος Γαβρόγλου με τη σύζυγό του να παρακολουθήσει ειδικά την παράσταση του 1ου ΕΠΑΛ Αιγάλεω γιατί, όπως μας είπε, του έκανε εντύπωση πως θα απέδιδαν μαθητές ενός ΕΠΑΛ αυτό το αρχαίο κείμενο. Απ? ότι μάθαμε έφυγε εντυπωσιασμένος από την απόδοση των μαθητών μας.
Αξίζει να τονιστεί ότι οι μαθητές δούλευαν για περίπου έξι μήνες, στους οποίους οργάνωσαν επιπλέον συναντήσεις Σάββατα και αρκετές ημέρες κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα. Το αποτέλεσμα είναι συλλογικό και σημαντικότατη συμβολή είχαν οι σκηνοθέτες Βίκυ Γεωργιάδου και Φοίβος Συμεωνίδης που δούλεψαν με ιδιαίτερο τρόπο πάνω τους μαθητές, όπως επίσης και οι εκπαιδευτικοί Τσώνου Μαίρη και Χωριατέλλης Γιάννης που οργάνωσαν και υποστήριξαν την όλη προσπάθεια των μαθητών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *