Το Βιβλίο ως Έργο Τέχνης

Την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018 οι μαθητές και οι καθηγητές του τομέα «Εφαρμοσμένων Τεχνών», επισκέφθηκαν την έκθεση «Το Βιβλίο ως Έργο Τέχνης – Contemporary Artists? Books», που οργανώθηκε από την ομάδα Project 2 στην παλιά βιβλιοθήκη της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, με αφορμή την ανακήρυξη της Αθήνας σε παγκόσμια πρωτεύουσα του βιβλίου για το έτος 2018.
Στην έκθεση συμμετείχαν 100 Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες και παρουσιάστηκαν 400 εικαστικά βιβλία διαφόρων διαστάσεων και υλικών.
Η έκθεση αναδεικνύει τα artists? books, ένα μέσο έκφρασης των καλλιτεχνών που πρωτοεμφανίστηκε στις αρχές του 20ου αιώνα και εξελίχθηκε σ? ένα πρωτότυπο και διαφορετικό τρόπο προβολής εννοιών και ιδεών. Ο καλλιτέχνης με αφετηρία τη μορφή του βιβλίου, μπορεί να εκμεταλλευτεί τις άπειρες δυνατότητες του μέσου συνδυάζοντας γλυπτική, φωτογραφία, ζωγραφική, χαρακτική, γραπτό λόγο, ήχο και εικόνα για να εκφραστεί πάνω σε θέματα που τον απασχολούν.
Το βιβλίο ως αντικείμενο τέχνης. Εξαιρετική δουλειά σύγχρονων εικαστικών καλλιτεχνών και καλλιτεχνών βιβλιοδετών. Ένας φόρος τιμής στο βιβλίο που συντροφεύει τον άνθρωπο για 4000 χρόνια, έως σήμερα στην αυγή της ψηφιακής εποχής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *