16η Διεθνής Έκθεση Συσκευασιών «Syskevasia 2018»

Τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018 μαθητές του τομέα «Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος» και του τομέα «Εφαρμοσμένων Τεχνών» του 1ου ΕΠΑΛ Αιγάλεω επισκέφθηκαν την 16ηΔιεθνή Έκθεση Συσκευασιών, Μηχανημάτων, Εκτυπώσεων & Logistics στον εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo στο αεροδρόμιο των Σπάτων.
Το μέγεθος της έκθεσης ήταν τεράστιο με πλήθος περιπτέρων και εκθέματα. Οι μαθητές αντίκρισαν μια ματιά στις τεχνολογίες του μέλλοντος, αφού αυτές θα εφαρμοστούν τα επόμενα χρόνια στον εμπορικό και βιομηχανικό τομέα. Η ρομποτική σε όλο της το μεγαλείο. Ρομποτικοί βραχίονες και υπολογιστές παντού. Οι μαθητές του τομέα «Εφαρμοσμένων Τεχνών» είχαν τη δυνατότητα να δουν όλες τις τελευταίες τεχνολογίες στο χώρο της δουλειάς τους. Οι μαθητές της ειδικότητας των «Τεχνολόγων Τροφίμων και Ποτών» είχαν τη δυνατότητα να δουν από κοντά μηχανήματα υψηλού αυτοματισμού στο χώρο πάντα της βιομηχανίας τροφίμων. Για παράδειγμα έγινε επίδειξη εγκατάστασης η οποία είχε τη δυνατότητα να τεμαχίζει και να συσκευάζει 20000 τεμάχια την ώρα τυρί φέτας. Ταυτόχρονα γινόταν ποιοτικός έλεγχος ώστε αν ένα τεμάχιο ήταν ελλιποβαρές αυτομάτως απορριπτόταν από το σύστημα.
Οι μαθητές πήραν αναμνηστικά δώρα από τα περίπτερα της έκθεσης και έφυγαν πλουσιότεροι σε εικόνες και γνώση. Φέτος για πρώτη φορά η PLASTICA πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα με την έκθεση Syskevasia18, σε διαφορετικές όμως αίθουσες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *