Επίσκεψη στο Πάρκο Τρίτση-Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία

Την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη των μαθητών της Β? και Γ? τάξης του τομέα «Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος» στο Πάρκο Τρίτση, όπου ξεναγήθηκαν από ειδικούς της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας. Γιατί όμως να ασχοληθεί κάποιος με τα πουλιά;
Τα πουλιά αποτελούν έναν από τους σημαντικότερους δείκτες της ποιότητας του φυσικού περιβάλλοντος και δείκτες της ποιότητας ζωής στο αστικό περιβάλλον. Η εξαφάνιση και η μείωση των πληθυσμών τους συνδέεται με απειλές που υποβαθμίζουν το φυσικό περιβάλλον. Έτσι αν το περιβάλλον είναι υποβαθμισμένο σε κάποια περιοχή, τότε θα παρατηρηθεί ταυτόχρονη μείωση των πουλιών. Γι? αυτό, ένας καλύτερος κόσμος για τα πουλιά, σημαίνει έναν καλύτερο κόσμο για όλους μας.
Οι υπεύθυνοι της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας του πάρκου ξενάγησαν τους μαθητές και τους ενημέρωσαν σχετικά με τις συνήθειες, το κελάηδημα, τις φωλιές και το σχήμα πολλών ειδών πουλιών που ζουν στο χερσαίο βιότοπο και τον υγροβιότοπο του πάρκου και τους πληροφόρησαν επίσης και για πολλά άλλα σχετικά θέματα.
Οι μαθητές ευαισθητοποιήθηκαν και απέκτησαν γνώσεις σχετικά με το αντικείμενο, κάνοντας και περίπατο στη φύση. Το πάρκο Τρίτση είναι το μεγαλύτερο πάρκο της Ελλάδος και η ξενάγηση σ’ αυτό ήταν ιδιαίτερα διαφωτιστική.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *