Επίσκεψη στον Κοινωνικό Συνεταιρισμό «Διάπλους»

Την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018 οι μαθητές του τομέα «Γεωπονίας Τροφίμων και Περιβάλλοντος» του 1ου ΕΠΑΛ Αιγάλεω επισκέφθηκε τον Κοινωνικό Συνεταιρισμό «Διάπλους» στο κτήμα Δαφνίου. Εκ μέρους του συνεταιρισμού μας υποδέχθηκε ο καλός μας φίλος κος Απόστολος Μπουρουλίτης, μαζί με τους συνεργάτες του.
Τα μελίσσια ευτυχώς ήταν στη θέση τους μια και είχαν μόλις έρθει στο χώρο για να ξεχειμωνιάσουν. Τα θερμοκήπια λειτουργούσαν άψογα. Ξεκινήσαμε την ξενάγηση με τις νέες πρωτοπόρες καλλιέργειες αμυγδαλιών και ελιών με μικρό ύψος, πυκνής φύτευσης. Είδαμε επίσης όλες τις καλλιέργειες που υπήρχαν στο κτήμα πολλών στρεμμάτων και μάθαμε τις φροντίδες τους. Κατόπιν μπήκαμε στο θερμοκήπιο που ήταν φυτεμένο με ντομάτες και μαρούλια. Ένα σύγχρονο θερμοκήπιο με όλους τους αυτοματισμούς για τους οποίους ενημερώθηκαν διεξοδικά οι μαθητές μας.
Στη συνέχεια μετακινηθήκαμε σε στεγασμένο χώρο στον οποίο υπήρχαν κυψέλες και κερήθρες και μας εξήγησαν όλα όσα γίνονται στη μελισσοκομία. Οι μαθητές μας φόρεσαν στολές μελισσοκόμου και πλησίασαν ένα μελίσσι που το άνοιξαν με το γνωστό καπνιστήρι, για την ασφαλέστερη επιθεώρηση της κυψέλης.
Στο τέλος παρακολουθήσαμε μία παρουσίαση σχετικά με τα αντικείμενα που παρακολουθήσαμε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης και ενημερωθήκαμε για τους στόχους του συνεταιρισμού, που είναι η ένταξη στην κοινωνία μέσω εκμάθησης δεξιοτήτων ανθρώπων κυρίως που έχουν αποθεραπευθεί από κάποια ψυχική νόσο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *