Επίσκεψη στη Χαλβαδοποιία Δραπετσώνας

Την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018 η Β? τάξη του τομέα «Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος» του 1ου ΕΠΑΛ Αιγάλεω επισκέφτηκε το παραδοσιακό χαλβαδοποιείο των Κοσμίδη και Γαβρίλη που βρίσκεται στην Δραπετσώνα από το 1924. Κοντά στα εκατό χρόνια παράγει τον παραδοσιακό χαλβά από ταχίνι καθώς και διάφορα άλλα παρεμφερή προϊόντα.
Μια επιχείρηση κατορθώνει με παραδοσιακές μεθόδους χρησιμοποιώντας καραμέλα και ταχίνι καλής ποιότητας να παρασκευάσει ένα προϊόν που είναι περιζήτητο. Σε μεγάλες χάλκινες λεκάνες γίνεται το ζύμωμα αυτών των δύο προϊόντων από ειδικευμένους τεχνίτες που έχουν εκπαιδευτεί ώστε με τα χέρια να πετυχαίνουν την υφή του χαλβά που δεν μπορεί να την φτιάξει κανένα μηχάνημα. Οι μαθητές του τμήματος, παρά την δυσκολία που είχε η μετακίνηση λόγω απεργιών, έμειναν ενθουσιασμένοι και δοκίμασαν το προϊόν που φτιάχτηκε για αυτούς.
Ευχαριστούμε θερμά τους υπευθύνους της επιχείρησης που ήταν φιλικοί και μας έδωσαν πληροφορίες για το πως μία επιχείρηση τροφίμων στη χώρα μας μπορεί να είναι επικερδής για ένα αιώνα και να έχει ακόμα πολύ μέλλον.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *