Επίσκεψη στο Αμαξοστάσιο Τρόλεϊ στο Ρουφ

Την Παρασκευή 05 Απριλίου 2019 μαθητές της ειδικότητας «Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων Εγκαταστάσεων και Δικτύων» της Γ? τάξης και του τμήματος μεταλυκειακού έτους μαθητείας του 1ο ΕΠΑΛ Αιγάλεω επισκέφθηκαν το αμαξοστάσιο των τρόλεϊ στο Ρουφ της ΗΛΠΑΠ ΑΕ. Το αμαξοστάσιο του Ρουφ είναι ένα από τα πιο σύγχρονα της Ευρώπης, η κατασκευή του οποίου ολοκληρώθηκε πρόσφατα και αποτελεί πρότυπο σε επίπεδο κτιριακών εγκαταστάσεων, εξυπηρετώντας ηλεκτροκίνητα οχήματα ? τρόλεϊ.
Σκοπός της επίσκεψης ήταν οι μαθητές να έρθουν σε επαφή με τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις και εξοπλισμό του αμαξοστασίου, καθώς και με τα ηλεκτρολογικά μέρη των τρόλεϊ. Πράγματι στο αμαξοστάσιο υπάρχει μια σύγχρονη εγκατάσταση διαχείρισης μέσης και υψηλής τάσης για την τροφοδοσία τόσο του αμαξοστασίου, όσο και του δικτύου των οχημάτων. Οι μαθητές ενημερώθηκαν για ένα σύνολο πρωτοκόλλων και χαρακτηριστικών λειτουργίας του εξοπλισμού αλλά και των διαδικασιών από το έμπειρο και φιλόξενο προσωπικό. Πολλές φορές οι μαθητές αντιστοίχισαν τις θεωρητικές γνώσεις τους με τα συστήματα που τους παρουσιάστηκαν και επίσης διαπίστωσαν και τις διαφορές μεταξύ του σχολικού εργαστηριακού εξοπλισμού και του επαγγελματικού εξοπλισμού του αμαξοστασίου.
Να αναφέρουμε ότι το 1ο ΕΠΑΛ Αιγάλεω είναι το πρώτο ΕΠΑΛ που επισκέπτεται το αμαξοστάσιο, ανοίγοντας έναν κύκλο συνεργασίας μεταξύ του αμαξοστασίου και των σχολικών μονάδων. Ιδιαίτερη εντύπωση μας έκανε η θέρμη και η αγάπη του προσωπικού όταν μιλούσαν για τη δουλειά τους, ο επαγγελματισμός τους και η διάθεσή τους να απαντήσουν σε κάθε ερώτηση των μαθητών. Τους ευχαριστούμε για την παρουσίαση και συνηγορούμε στην άποψη ότι η αξία του αμαξοστασίου βρίσκεται στο έμψυχο δυναμικό του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *