Επίσκεψη στη Σχολή Επιστημών Τροφίμων του ΠΑΔΑ

Την Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών της ειδικότητας Τεχνικός Τεχνολογίας Τροφίμων και Ποτών του 1ου ΕΠΑΛ ΑΙΓΑΛΕΩ στη Σχολή Επιστημών Τροφίμων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής με στόχο την υποδειγματική άσκησή τους στο εργαστήριο τεχνολογίας – παραγωγής γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων και την ενημέρωση στο εργαστήριο αμπέλου, παρασκευής κρασιού και μπύρας.
Τα τμήματα του Πανεπιστημίου καλύπτουν συγκεκριμένους τομείς της επιστήμης και της τεχνολογίας και διαθέτουν άρτιο εργαστηριακό εξοπλισμό και σύγχρονα εκπαιδευτικά μέσα. Η πρώτη άσκηση αφορούσε τιτλοδότηση για εξουδετέρωση οξέων στο εργαστήριο γάλακτος. Κατόπιν οι μαθητές μας είδαν τον εξοπλισμό και τη διαδικασία παρασκευής κρασιού που γίνεται στο Πανεπιστήμιο.
Η ενημέρωση των μαθητών ήταν πλήρης και αναλυτική και χαρήκαμε ιδιαίτερα όταν πληροφορηθήκαμε ότι οι απόφοιτοι του 1ου ΕΠΑΛ ΑΙΓΑΛΕΩ που εισέρχονται, κατόπιν πανελλαδικών εξετάσεων, στη σχολή, έχουν πολύ υψηλό επίπεδο γνώσεων και βοηθούν τη διδασκαλία.
Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την παράδοση σε όλους τους συνοδούς καθηγητές μιας φιάλης κόκκινου κρασιού από τη φετινή παραγωγή.
Υπεύθυνοι καθηγητές:Απόστολος Λαμπρόπουλος, Παπαδημητρίου Πηνελόπη
Συνοδός καθηγητής: Γιάννης Σφέτσος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *