Εκπαιδευτικά προγράμματα στο Κ.Π.Ι.Σ.Ν.

Την Τρίτη, 29/10/2019, δύο τμήματα του σχολείου μας επισκέφθηκαν το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, για να συμμετάσχουν σε δύο πολύ ενδιαφέροντα εκπαιδευτικά προγράμματα.
Το πρώτο τμήμα, στο πρόγραμμα «Αθήνα: μια πόλη οικοσύστημα» ασχολήθηκε με ερωτήματα όπως: Θα μπορούσε η πόλη μας να τροφοδοτείται από την ενέργεια του πληθυσμού της; Πώς θα ήταν αν τα απορρίμματα μπορούσαν να αποτελούν καινούρια πρώτη ύλη; Οι μαθητές, αφού χωρίστηκαν σε ομάδες κατασκεύασαν τη δική τους μακέτα πάνω σε ιδέες που είχαν επεξεργαστεί.
Το δεύτερο τμήμα, στο πρόγραμμα «Έκθεση Γ. Ψυχοπαίδη- επάγγελμα ζωγράφος/επάγγελμα ποιητής» είχε την ευκαιρία να περιηγηθεί στην έκθεση του ζωγράφου και να δει από κοντά αυτή τη σχέση ποίησης και ζωγραφικής. Στο τέλος, όλοι οι μαθητές έφυγαν με ενθύμιο τα ατομικά τους έργα. Οι μεν «ποιητές» δημιούργησαν το δικό τους ποίημα με την τεχνική της «black out poetry», οι δε ζωγράφοι χάραξαν και εκτύπωσαν με μελάνι το δικό τους έργο.
Ήταν μια όμορφη, δημιουργική εμπειρία που ολοκληρώθηκε με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο? τα χορογραφημένα συντριβάνια στο κανάλι του Κέντρου, υπό τον ήχο κλασικής μουσικής.

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Μαίρη Τσώνου
Συνοδοί καθηγητές: Χρήστος Αντωνίου, Ντίνα Φίντζου , Βάσω Σαριδάκη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *