«Μικρές ιστορίες για αγρίους»

Την Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019, 30 μαθητές του 1ου ΕΠΑ.Λ. Αιγάλεω, μαζί με τους συνοδούς καθηγητές τους παρακολούθησαν στην Εφηβική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου μια σύνθεση πάνω σε σύντομες ιστορίες του σπουδαίου σύγχρονου Γάλλου συγγραφέα και παιδαγωγού Μπερνάρ Φριό, σε σκηνοθεσία της Μαρίας Σαββίδου, με τίτλο «Μικρές ιστορίες για αγρίους».
O Μπερνάρ Φριό έχει γράψει και μεταφράσει περισσότερα από 50 βιβλία για νέους αναγνώστες, αλλά και για ενήλικες. Κείμενά του έχουν μεταφραστεί στα γερμανικά και στα ιταλικά, ενώ έχουν αποσπάσει σημαντικά βραβεία. Εργαζόμενος για πολλά χρόνια ως εκπαιδευτικός, ο Φριό μελέτησε τον τρόπο που τα ίδια τα παιδιά αφηγούνται τις ιστορίες τους. Αυτή η ιδιαίτερη οπτική, το παιχνίδισμα ανάμεσα στην πραγματικότητα και στη φαντασία, ενέπνευσε έμμεσα ή άμεσα και τον δικό του τρόπο γραφής, ενώ επίσης, ο συγγραφέας χρησιμοποιεί συχνά ως πρωτογενές υλικό αυθεντικές παιδικές αφηγήσεις.
Οι ιστορίες του Φριό πηγάζουν από ένα σπάνιο χάρισμα να θίγει τα πιο σημαντικά, τα πιο μεγάλα κι ευαίσθητα ζητήματα με τρόπο ανάλαφρο, που όμως δεν στερείται βάθους. Με την τολμηρή και ευαίσθητη ματιά του, με την ελαφράδα και το χιούμορ του διαπραγματεύεται θέματα της καθημερινής ζωής, των σχέσεων, των ανακαλύψεων, των μυστικών και των συγκρούσεων της νεανικής ηλικίας.
Πρόκειται για μια απολαυστική παράσταση, που μας ψυχαγώγησε και μας έδωσε χαρά?

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Βάσω Σαριδάκη.
Συνοδοί καθηγητές: Ντίνα Φίντζου, Γιώργος Δεματάς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *