Επίσκεψη στο Κτήμα Δαφνίου

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 4/12/2019, εκπαιδευτική επίσκεψη της Β΄ Τάξης του Τομέα «Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος» στο «Κτήμα Δαφνίου». Εκεί, έχει εγκατεστημένο ένα μέρος των λειτουργιών του, ο Κοινωνικός Συνεταιρισμός Περιορισμένης Ευθύνης »Διάπλους».
Ο »Διάπλους» αποσκοπεί στη δημιουργία θέσεων απασχόλησης, για την κοινωνική και επαγγελματική αποκατάσταση ατόμων με ψυχική νόσο, αλλά και άλλων ευάλωτα κοινωνικά ομάδων. Αναπτύσσει δραστηριότητες, όπως υπηρεσίες καθαριότητας γραφείων, αποψίλωσης χόρτων υπαίθριων εκτάσεων, παραγωγής ελαιολάδου και κηπευτικών, μελισσοκομίας κλπ.
Με τον »Διάπλου» υπάρχει συνεργασία του 1ου ΕΠΑΛ Αιγάλεω, σε ό,τι αφορά τη φροντίδα των ελαιοδέντρων του προαύλιου χώρου του σχολείου. Παράλληλα, πραγματοποιούνται επισκέψεις μαθητών στις εγκαταστάσεις του »Διάπλου», όπου τα παιδιά ενημερώνονται από τους υπεύθυνους, σχετικά με τον συνεταιρισμό και τις γεωργικές του δραστηριότητες.
Στο «Κτήμα Δαφνίου» υπάρχουν υπαίθριες και θερμοκηπιακές καλλιέργειες. Οι μαθητές είδαν και ενημερώθηκαν για τον εξοπλισμό των θερμοκηπίων, των γεωργικών μηχανημάτων καθώς και ό,τι αφορά στην εκτροφή μελισσών που υπάρχουν στον χώρο. Επιπρόσθετα, προβλήθηκε παρουσίαση σχετικά με όλες τις δραστηριότητες που πραγματοποιούνται, καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους.

Υπεύθυνοι ? Συνοδοί καθηγητές: Π. Παπαδημητρίου, Ι. Σφέτσος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *