Εορτασμός Τριών Ιεραρχών.

Με αφορμή την εορτή των Τριών Ιεραρχών επισκέφθηκε το σχολείο μας ο Αρχιμανδρίτης πατήρ Ιωσήφ Αδαμόπουλος, υπεύθυνος του Τομέα Νεότητας του Ιερού Ναού Υψώσεως Τιμίου Σταυρού Αιγάλεω. Με απλό και κατανοητό τρόπο έκανε αναφορά στην άρτια κατάρτιση την Τριών Ιεραρχών στην αρχαιοελληνική παιδεία και φιλοσοφία, καθώς και στη ρητορική τέχνη. Τονίστηκε ότι η γνώση είναι αγαθό το οποίο δεν πρέπει να προσπερνούμε, αλλά να εκμεταλλευόμαστε πάντοτε με κριτικό τρόπο, όπως οι μέλισσες τρυγούν από τα άνθη ό,τι τους ωφελεί.
Στη συνέχεια τονίστηκε ότι οι τρεις αυτοί μεγάλοι άνδρες ήταν και Ιεράρχες, για να ακολουθήσει η επισήμανση ότι η Εκκλησία ενδιαφέρεται και ανησυχεί για τη νεότητα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει, αλλά παράλληλα προβληματίζεται για την άρνηση συμμετοχής των νέων στα Λειτουργικά δρώμενα της Εκκλησίας και ιδιαίτερα στον εκκλησιασμό. Αφού επισημάνθηκε ότι η Εκκλησία προσκαλεί τους νέους να την πλησιάσουν όποτε και όταν αυτοί θέλουν, χωρίς κωλύματα και προκαταλήψεις, ακολούθησε συζήτηση.
Οι μαθητές παρακολούθησαν και συμμετείχαν στην εκδήλωση με ενδιαφέρον και κοσμιότητα. Στο τέλος, καθηγητές και μαθητές μοιράστηκαν μερίδες άρτων, οι οποίοι είχαν ευλογηθεί κατά την πρωινή Θεία Λειτουργία.
Χρόνια πολλά, και του χρόνου!

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Ευαγγελία Φίλη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *