Επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων.

Τη Δευτέρα, 3 Φεβρουαρίου 2020, οι μαθητές της Α΄ τάξης του σχολείου μας, μαζί με τους συνοδούς καθηγητές τους, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων.
Προηγήθηκε περίπατος στην περιοχή του Μοναστηρακίου και της οδού Ερμού, προκειμένου να θαυμάσουμε ιστορικά μνημεία της περιοχής, όπως η βιβλιοθήκη του Αυτοκράτορα Αδριανού, το τζαμί Τζισταράκι και οι βυζαντινές εκκλησίες της Παντάνασσας και της Καπνικαρέας.
Στη συνέχεια παρακολούθησαν στο κτήριο της Βουλής εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Ο Ρήγας και η επανάσταση», διάρκειας 90?.
Μέσα από βιωματικές και ερευνητικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες, κάνοντας χρήση του υλικού της έκθεσης για τον Ρήγα και την εποχή του, η οποία παρουσιάζεται στην αίθουσα Ελευθέριος Βενιζέλος του κτηρίου της Βουλής, οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την εποχή, την προσωπικότητα και το σπουδαίο έργο του Ρήγα. Μέσα από παιχνίδι κατανόησαν το διανοητικό κλίμα του ελληνικού και ευρωπαϊκού διαφωτισμού, τις κοσμογονικές αλλαγές που προκάλεσε η γαλλική επανάσταση, καθώς και τη γενναιότητα ανθρώπων σαν τον Ρήγα, που οραματίστηκαν το μέλλον μέσα από τις ανθρωπιστικές ιδέες του διαφωτισμού.
Ακολούθησε επίσκεψη στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής, όπου οι υπεύθυνες του προγράμματος πληροφόρησαν τους μαθητές σχετικά με την ιστορία του κτηρίου της Βουλής και τη λειτουργία των μελών του Κοινοβουλίου.

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Βάσω Σαριδάκη
Συνοδοί καθηγητές: Γιάννης Αλεξόπουλος, Γιώργος Δεματάς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *