Παράσταση Εθνικού θεάτρου «Ο εχθρός της τάξης»

Την Τετάρτη 10/11/2021, μαθητές του Α1-Α3-Γ1 μαζί με 4 συνοδούς καθηγητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παράσταση «Ο Εχθρός της Τάξης» του Nigel Williams, σε σκηνοθεσία της Γ. Μαυραγάνη στην Εφηβική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου.
Το έργο (που παρουσιάστηκε 1η φορά τον Μάρτιο του 1978 στο Λονδίνο) αφηγείται τις ιστορίες εφήβων – «δύσκολων μαθητών» μέσα σε μια σχολική αίθουσα την ώρα που περιμένουν κάποιον καθηγητή για να ξεκινήσει το μάθημα. Κανείς όμως δεν εμφανίζεται ….και τότε οι μαθητές αποφασίζουν να αναλάβουν οι ίδιοι τις παραδόσεις των μαθημάτων τους ακολουθώντας έναν ανορθόδοξο Οδηγό Σπουδών.
Η παράσταση άγγιξε και συγκίνησε μαθητές και καθηγητές καθώς θύμισε σε όλους πόσα πράγματα μας ενώνουν τελικά και πόσο διαχρονικά είναι τα θέματα που απασχολούν τους νέους ανθρώπους.
Πριν (4/11/2021) και μετά (11/11/2021) την παράσταση έγιναν στο χώρο του σχολείου μας 2 πολύ ενδιαφέροντα εκπαιδευτικά προγράμματα με τη συμμετοχή των 2 θεατροπαιδαγωγών του Εθνικού και της ομάδας των μαθητών, τα οποία είχαν ως στόχο να ανιχνεύσουν τις προσδοκίες και την εμπειρία της θεατρικής πράξης και να δώσουν χώρο στους μαθητές-εφήβους να αυτοσχεδιάσουν και να συνδημιουργήσουν πάνω στα ερωτήματα του έργου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *