Γλάρος Ιωνάθαν Λίβινγκστον

Σε μια από τις πιο σπάνιες περιπτώσεις, τη Δευτέρα 11 Απριλίου 2016, επισκέφθηκε το 1ο ΕΠΑΛ Αιγάλεω μια θεατρική ομάδα για να δώσει θεατρική παράσταση στο αμφιθέατρο του σχολείου. Πράγματι ομάδα πέντε ηθοποιών ανέλαβε την παρουσίαση της παράστασης με τίτλο «Γλάρος Ιωνάθαν» σε σκηνοθεσία του Πάρι Μέξη, η οποία βασίζεται στο πολυαγαπημένο αλληγορικό παραμύθι «Ο γλάρος Ιωνάθαν Λίβινγκστον» του Ρίτσαρντ Μπαχ, που περιγράφει την προσπάθεια του ατόμου να γίνει αποδεκτό από την κοινωνία γι? αυτό που πραγματικά είναι.
Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών οργάνωσε αυτή την πρωτότυπη παράσταση στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της «εκτός των τειχών», όπου στόχο έχει να ταξιδέψει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Η δράση απευθύνεται σε ειδικές ομάδες κοινού με περιορισμένη δυνατότητα μετακίνησης, όπως ασθενείς, ηλικιωμένους, έγκλειστους ή κατοίκους ακριτικών περιοχών. Παρά το βεβαρημένο πρόγραμμα παρουσιάσεων, η ομάδα δέχθηκε να παρουσιάσει την παράσταση στο χώρο του 1ου ΕΠΑΛ Αιγάλεω.
Η παράσταση ήταν μοναδική με αρκετά πρωτότυπα στοιχεία με αποτέλεσμα να καθηλώσει το δύσκολο κοινό των μαθητών και να συγκινήσει πολλούς από αυτούς. Η απόδοση των ηθοποιών είχε ζωντάνια, πάθος και ποιότητα. Η αφήγηση αλλάζει χέρια, σώματα και στόματα, καθώς το κοινό και οι ηθοποιοί εναλλάσσονται στους ρόλους του Ιωνάθαν, των άλλων γλάρων και των στοιχείων της φύσης. Με τον τρόπο αυτό, οι θεατές παρακολουθούν από διαφορετικές οπτικές την ιστορία και, ως τολμηροί γλάροι, παρακινούνται να ακολουθήσουν το δικό τους μονοπάτι στη ζωή και να μη διστάσουν να ανοίξουν τα φτερά τους για να πετάξουν! Γιατί ο καθένας μας κρύβει ένα γλάρο Ιωνάθαν μέσα του…
Ευχαριστούμε θερμά το τμήμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Στέγης που δέχθηκε να παρουσιάσει το έργο στο σχολείο μας και ευχόμαστε κάθε επιτυχία σε μία μοναδική προσφορά πολιτισμού της Στέγης σε αποκλεισμένες κοινωνικές ομάδες.
Διαβάστε περισσότερα στο http://www.sgt.gr/gre/SPG1501/.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *