Νίκολα Τέσλα, ο άνθρωπος από το μέλλον

Την Τρίτη 12-11-2019, οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Αιγάλεω είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το όραμα, το έργο και την προσωπικότητα του ξεχωριστού Νίκολα Τέσλα, μέσω της περιήγησης στην έκθεση που διοργανώνει το Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας σε συνεργασία με το Μουσείο «Νίκολα Τέσλα» του Βελιγραδίου, δίνοντας έμφαση στα στοιχεία του οραματισμού και της ιδιοφυΐας του και επιχειρώντας να αποτυπώσει τη φιλοσοφία και την κοσμοθεωρία ενός ανθρώπου που αποτέλεσε θεμέλιο για τον σύγχρονο κόσμο.
Οι μαθητές μέσα από τα διαδραστικά εκθέματα, θαύμασαν την ευφυΐα και τη δημιουργικότητα του μηχανικού και επιστήμονα Τέσλα και όχι μόνο. Γίναμε οι ίδιοι ζωντανοί αγωγοί ρεύματος, μένοντας έκθαμβοι με τα επιτεύγματά του.
Ο Νίκολα Τέσλα ως προσωπικότητα, αποτέλεσε ένα πνεύμα ανησυχίας και ήταν αξιοσέβαστος για τις ανθρώπινες αξίες που πρέσβευε. Επινόησε το εναλλασσόμενο ρεύμα και αγωνίσθηκε για τη διάδοσή του, χωρίς να αποσκοπεί σε κανένα οικονομικό όφελος. Συναινούσε στη χρήση των «πατενταρισμένων» ιδεών του από άλλους, επειδή πίστευε ότι έκαναν αξιόλογη δουλειά. Ματαίωνε την εξέλιξη εφαρμογών που μπορεί να εξελίσσονταν καταστροφικές, εξαιτίας πιθανής κακής χρήσης. Αδιαφορούσε για επαίνους και φήμη και πέθανε φτωχός και μόνος, αφήνοντας κληρονομιά ? τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται σήμερα περισσότερο από ποτέ.
Ευχαριστούμε Νίκολα και σε τιμούμε για τα δώρα που μας προσέφερες!!!

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Ντίνα Φίντζου.
Συνοδοί καθηγητές: Σάκης Καπενής, Γιώργος Δεματάς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *