Χριστουγεννιάτικη εορτή.

Την Παρασκευή, 20-12-2019, η Διεύθυνση, ο σύλλογος καθηγητών και μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Αιγάλεω, μετά από πρωτοβουλία της συναδέλφου Μαίρης Τσώνου, διοργανώσαμε με πολλή δουλειά και ακόμα περισσότερο μεράκι μια διαφορετική χριστουγεννιάτικη εορτή, η οποία μας γέμισε χαρά και υπερηφάνεια και την οποία παρακολούθησαν και όσοι από τους γονείς μαθητών μπόρεσαν να παραβρεθούν.
Αρχικά, παρουσιάστηκε η ταινία μικρού μήκους ?G.N.R ? Greece?s Next Record? που δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια κινηματογραφικού εργαστηρίου μυθοπλασίας, στο πλαίσιο του προγράμματος: «Μαθήματα με Φως στο Σκοτάδι», το οποίο σχεδιάστηκε και υλοποιείται στα σχολεία από το Νεανικό Πλάνο. Το εργαστήριο πραγματοποιήθηκε με ομάδα μαθητών του σχολείου και υπεύθυνο τον σεναριογράφο και σκηνοθέτη κ. Ηλία Φλωράκη στο αμφιθέατρο του σχολείου, από τις 21 έως τις 24 Οκτωβρίου. Την παρουσίαση έκανε ο κ. Ηλίας Φλωράκης μαζί με τους μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα.
Πρόκειται για μια ταινία που διακωμωδεί σε πρώτο επίπεδο τα «τρελά» ρεκόρ που θεσπίζονται και το κυνήγι της υπερβολής, τελικά όμως σε δεύτερο επίπεδο εκείνες τις τρελές συμπεριφορές εφήβων, και όχι μόνο, που αναπτύσσονται στην εποχή μας.
Οι μαθητές του σχολείου παρακολούθησαν την ταινία με αληθινό ενδιαφέρον και την επιβράβευσαν με θερμό χειροκρότημα.
Στη συνέχεια, η σκηνή του αμφιθεάτρου υποδέχτηκε το Κουιντέτο Χάλκινων Πνευστών της Αθηναϊκής Συμφωνικής Ορχήστρας, η οποία παρουσιάζει στα σχολεία το διαδραστικό εκπαιδευτικό της πρόγραμμα.
Για 70?, μικροί και μεγάλοι απολαύσαμε μουσικά κομμάτια κλασικής μουσικής, μελωδίες από γνωστές, διαχρονικές κινηματογραφικές ταινίες, τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκη και του Διονύση Σαββόπουλου και τέλος, τρυφερές χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία για το σχολείο μας, η οποία ωστόσο επιβεβαίωσε ότι «μουσικ?ν [….] π?σι ?νθρώποις ?φελος ?σκε?ν», αφού μας προσέφερε αισθητική απόλαυση κατά την ακρόαση, σε συνδυασμό με συναισθήματα χαλάρωσης και χαράς.
Παράλληλα με τα παραπάνω λειτούργησε bazaar με χειροποίητες δημιουργίες μαθητών του σχολείου, όπως χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά, γούρια, κοσμήματα, ξύλινες επιτραπέζιες κατασκευές, στολίδια, αλλά και κουλουράκια, μελομακάρονα, παστέλια, μπουκαλάκια με λάδι από τις ελιές που συνέλεξαν μαθητές από τον προαύλιο χώρο του σχολείου και πολλά άλλα. Ήταν όλα τόσο όμορφα, που μέσα σε πολύ λίγο χρόνο πουλήθηκαν σχεδόν τα πάντα?
Επρόκειτο για μια αξέχαστη γιορτή, που μας επιτρέπει να πούμε ότι όταν οι εκπαιδευτικοί πιστέψουν και εργαστούν για να προσφέρουν πολύπλευρη παιδεία με ποιότητα, οι μαθητές ακολουθούν και μοιράζονται όλοι μαζί την ικανοποίηση?
Καλά Χριστούγεννα σε όλους, με υγεία, δύναμη και χαρά!

Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΤΟΥ 1ΟΥ ΕΠΑ.Λ. ΑΙΓΑΛΕΩ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *