Επίσκεψη στην αλευροβιομηχανία Λούλη.

Στις 25 Φεβρουαρίου, η ειδικότητα Τεχνολογίας Τροφίμων της Γ΄τάξης του Τομέα Γεωπονίας του 1ου ΕΠΑΛ Αιγάλεω έκανε την καθιερωμένη επίσκεψη στην αλευροβιομηχανία Λούλη ή Μύλους Αγ. Γεωργίου, στο Κερατσίνι.
Η εταιρεία, πρόθυμη, όπως πάντα, δέχτηκε τους μαθητές και αφού τους ενημέρωσε σχετικά με τα άλευρα και τη βιομηχανία, τους προσκάλεσε να συμμετάσχουν σε άσκηση παρασκευής ψωμιού. Αφού έφαγαν το ψωμί που έφτιαξαν, τους προσφέρθηκαν μια σακούλα με αλεύρι και ενημερωτικά φυλλάδια.
Στο νέο τμήμα του μουσείου της εταιρείας οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να διαβάσουν ενδιαφέρον ενημερωτικό υλικό σχετικό με την ιστορία του πρώτου ψωμιού, το οποίο άλλαξε την ανθρωπότητα και δημιούργησε τους πρώτους οικισμούς καλλιεργητών σιταριού. Στο τμήμα διατροφής εξάλλου ήρθαν σε επαφή με επιπλέον ενημερωτικό υλικό σχετικό με τη Μεσογειακή Διατροφή και την αποφυγή σπατάλης τροφής.
Η επίσκεψη αυτή, εκτός από ευχάριστη, ήταν και πολύ χρήσιμη, αφού στην ειδικότητα της τεχνολογίας τροφίμων διδάσκεται το σχετικό κεφάλαιο.

Υπεύθυνοι καθηγητές: Γιάννης Σφέτσος, Πηνελόπη Παπαδημητρίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *