Εκπαιδευτική επίσκεψη στη κτήμα Δαφνίου.

Το 1ο ΕΠΑΛ Αιγάλεω μετά από την μακρά περίοδο της καραντίνας στη διάρκεια της οποίας δεν επιτρεπόταν καμιά επίσκεψη, ξεκίνησε μαζί με τη φετινή σχολική χρονιά και τις εκπαιδευτικές επισκέψεις.
Η καθιερωμένη επίσκεψη του Τομέα Γεωπονίας στο κτήμα Δαφνίου προγραμματίστηκε για την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021. Εκεί έχει έδρα ο κοινωνικός συνεταιρισμός »Διάπλους», ο οποίος έχει στόχο μέσω της απασχόλησης σε γεωργικές εργασίες να βελτιώσει τις συνθήκες κοινωνικο-οικονομικής επανένταξης των ανθρώπων με ψυχοκοινωνικά προβλήματα, σε ένα εργασιακό περιβάλλον που προάγει την ψυχική υγεία.
Ο καιρός ήταν συννεφιασμένος, αλλά οι προβλέψεις για βροχή ευτυχώς δεν επιβεβαιώθηκαν. Ξεκίνησε την προγραμματισμένη ώρα η, όπως πάντα, άριστη ενημέρωση από τον κ. Μπουρουλίτη. Ήταν μια χρήσιμη ενημέρωση για τις δραστηριότητες του συνεταιρισμού και ένα πολύ καλό μάθημα μελισσοκομίας, με προβολή διαφανειών που δείχνουν τις εργασίες που γίνονται στις κυψέλες. Ο »Διάπλους», ως γνωστόν, παράγει και πουλάει εκτός των άλλων και εξαιρετικό μέλι ανθέων.
Αφού τελείωσε η ενημέρωση στο κτήριο του συνεταιρισμού επισκεφθήκαμε το σύγχρονο θερμοκήπιο και μετά τη σχετική πληροφόρηση μεταφυτεύτηκαν για επίδειξη μερικά σαπρόφυτα μαρουλιού. Η επίσκεψη έληξε με την ενημέρωση στα γεωργικά μηχανήματα, χωρίς να μπορέσουμε να επισκεφτούμε όλες τις καλλιέργειες, γιατί έκανε πολύ κρύο και θα κινδύνευαν να αρρωστήσουν οι μαθητές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *