Υποβολή δικαιολογητικών για την εισαγωγή στις Σχολές Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ. και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων, το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024.

Η προθεσμία της ηλεκτρονικής υποβολής της Αίτησης – Υπεύθυνης Δήλωσης των υποψηφίων για τη συμμετοχή τους στις προκαταρκτικές εξετάσεις (ΠΚΕ) των Σχολών Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων καθώς και της υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών, θα γίνεται από 01/02/2023 ημέρα Τετάρτη έως και 14/02/2023 ημέρα Τρίτη.

Κοινοποιείται προς γνώση και ενέργεια η «Προκήρυξη Διαγωνισμού για την εισαγωγή ιδιωτών στις Σχολές Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων, το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024, με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων.»
Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε
Την έκδοση προκήρυξης διαγωνισμού για την εισαγωγή ιδιωτών (ανδρών – γυναικών) στις Σχολές Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων, το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024, με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων.
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ – ΥΠΟΒΟΛΗ
1. Όσοι έχουν τα προσόντα του Κεφαλαίου Β΄ της παρούσας και επιθυμούν να καταταγούν ως δόκιμοι Σημαιοφόροι Λ.Σ. ή ως δόκιμοι Λιμενοφύλακες, πρέπει αφενός να υποβάλουν αίτηση-δήλωση συμμετοχής στις εξετάσεις σε πανελλαδικό επίπεδο σε σχολική μονάδα ή όπου αλλού καθορίζεται σύμφωνα με τα οριζόμενα από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ή να κατέχουν βεβαίωση συμμετοχής σε πανελλαδικές εξετάσεις που διενεργήθηκαν σε προγενέστερο του διαγωνισμού σχολικό έτος και να δηλώσουν τις Σχολές Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο Μηχανογραφικό Δελτίο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και αφετέρου μέσα στις προθεσμίες και κατά την καθοριζόμενη στο επόμενο Κεφάλαιο διαδικασία:
Να συμπληρωθούν και να καταχωρισθούν ηλεκτρονικά αίτηση-υπεύθυνη δήλωση για την συμμετοχή στο διαγωνισμό εισαγωγής στην Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ή/και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων, στην ιστοσελίδα του Λιμενικού Σώματος –Ελληνικής Ακτοφυλακής (www.hcg.gr) και ως αναλυτικά καθορίζεται στο Κεφάλαιο Δ΄ και στο Παράρτημα Α΄ της παρούσας.
Ακολούθως, η εν λόγω Αίτηση – υπεύθυνη δήλωση πρέπει να εκτυπωθεί και να υπογραφεί [είτε από τους ίδιους τους υποψηφίους, είτε από τους ασκούντες τη γονική μέριμνα – εποπτεία (σε περίπτωση ανήλικου υποψήφιου)], να θεωρηθεί για το ΓΝΗΣΙΟ ΤΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ και μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά της επόμενης παραγράφου, να σαρωθούν (scanning) (ή να αποθηκευθούν ηλεκτρονικά ως αρχεία) και εν συνεχεία, ΝΑ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΘΟΥΝ ΟΛΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ (uploading) μέσω της εφαρμογής του διαγωνισμού, κατά την καθοριζόμενη στην παρούσα διαδικασία.
Οι υποψήφιοι δηλώνουν στην Αίτηση – υπεύθυνη δήλωση τους ότι: i)έχουν τα προσόντα και τις προϋποθέσεις του Κεφαλαίου Β΄ της παρούσας και δεν εμπίπτουν στα κωλύματα του ίδιου Κεφαλαίου, ii) τα αναφερόμενα στην αίτηση τους στοιχεία είναι αληθή και όλα τα υποβαλλόμενα δικαιολογητικά από αυτούς είναι γνήσια και ακριβή, iii) δέχονται να υποβληθούν σε έλεγχο για χρήση απαγορευμένων ουσιών, iv) συναινούν στην ηλεκτρονική επεξεργασία των στοιχείων που αναφέρουν στην αίτηση τους και v) προτίθενται να δηλώσουν προτίμηση της Σχολής Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ή/και της Σχολής Δοκίμων Λιμενοφυλάκων στο Μηχανογραφικό Δελτίο. Στην ίδια δήλωση αναφέρουν αν υπάγονται σε ειδική κατηγορία και ποια, καθώς και αν επιθυμούν να κάνουν χρήση του σχετικού δικαιώματος. Η ανακρίβεια των δηλουμένων στοιχείων επιφέρει αποκλεισμό από το διαγωνισμό και τις προβλεπόμενες ποινικές κυρώσεις.
Αιτήσεις που θα καταχωρισθούν ηλεκτρονικά και δεν θα υποβληθούν μέσω μεταφόρτωσης τους (uploading) μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, σύμφωνα με τα προαναφερόμενα, δεν θα λαμβάνονται υπόψη. Επιπρόσθετα, σε περίπτωση που υποψήφιος καταχωρίσει ηλεκτρονικά παραπάνω από μία αίτηση, θα λαμβάνεται υπόψη η αίτηση που θα μεταφορτωθεί στην εφαρμογή, υπογεγραμμένη και
θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής.
2. Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που πρέπει να μεταφορτωθούν ηλεκτρονικά (μέσω upload) μαzί με την Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση για την συμμετοχή στο διαγωνισμό εισαγωγής στην Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ή/και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων, σύμφωνα με την προηγούμενη παράγραφο, είναι τα ακόλουθα:
α. Φωτοαντίγραφο της αίτησης – δήλωσης υποψηφίου/ας για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις (των ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ) τρέχοντος έτους 2023 (ως αυτή οριστικά καταχωρίσθηκε ηλεκτρονικά στο σύστημα myschool από τον Διευθυντή του Λυκείου), ή φωτοαντίγραφο της βεβαίωσης συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις που διενεργήθηκαν το 2021 ή 2022, από την οποία να προκύπτει ο Κωδικός αριθμός υποψηφίου που δίνει το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Σε περίπτωση αδυναμίας υποβολής από τον/την υποψήφιο/α των προαναφερόμενων, γίνεται δεκτό φωτοαντίγραφο του δελτίου ή της βεβαίωσης εξεταζομένου πανελλαδικών εξετάσεων.
β. Φωτοαντίγραφο του αστυνομικού δελτίου ταυτότητας (ή του δελτίου στρατιωτικής τους ταυτότητας για όσους εκπληρώνουν ως στρατεύσιμοι την στρατιωτική τους υποχρέωση). Σε περίπτωση που στοιχεία αυτού έχουν μεταβληθεί, δηλώνονται σε υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 ν. 1599/1986.
γ. Οι υπαγόμενοι/ες στις ειδικές και λοιπές ευεργετικές κατηγορίες, εφόσον δήλωσαν ότι επιθυμούν να κάνουν χρήση του σχετικού δικαιώματος, υποβάλουν ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΑ και κατά περίπτωση τα εξής δικαιολογητικά:
(1) ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΤΟΥΣ
(2) ΤΕΚΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΚΑΙ ΘΥΜΑΤΩΝ ΠΟΛΕΜΟΥ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΩΝ Ή ΘΥΜΑΤΩΝ ΕΙΡΗΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ Ή ΕΧΕΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ
(3) ΤΕΚΝΑ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΩΝ ΩΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΧΥΟΥΣΑ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
(4) ΓΟΝΕΙΣ ΤΡΙΩΝ ΤΕΚΝΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΤΟΥΣ
(5) ΤΕΚΝΑ Ή ΕΝ ΧΗΡΕΙΑ ΣΥΖΥΓΟΙ ΑΠΟΒΙΩΣΑΝΤΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ Ή ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΑΥΤΗΣ
(6) ΤΕΚΝΑ Ή ΣΥΖΥΓΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗ ΑΝΑΠΗΡΟΣ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥ Ή ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΝΩ ΤΟΥ 67% ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΑΥΤΗΣ
(7) ΙΔΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΕΝΕΡΓΑ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΠΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΝΑΝΠ Ή ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΙΜΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΠΛΗΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΙΜΕΝΟΣ, ΓΙΑ ΔΙΑΣΩΣΗ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΝΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ Ή ΣΤΟΥΣ ΧΕΡΣΑΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., ΕΚΘΕΤΟΝΤΑΣ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ
(8) ΤΕΚΝΑ ΑΠΟΒΙΩΣΑΝΤΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ (άρθρο 22 Ν. 4597/2019)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *