«Τα παιδιά του Γκέτο»

Η πολιτιστική μας δραστηριότητα εμπλουτίστηκε με την προβολή της κινηματογραφικής ταινίας «Τα παιδιά του Γκέτο» την τετάρτη 27-4-2017 στην Ελληνοαμερικανική Ένωση (Hellenic American Union) στα πλαίσια της δράσης «Petit Plan – Χτίζοντας Γέφυρες».
Δύο αδέλφια από τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης ζουν σε μια από τις πιο φτωχές συνοικίες του Μονάχου. Η οικογένεια του Μάκη (17) και του Χρήστου (13) είχε μετοικήσει στη Γερμανία για ν? αρχίσει μια καινούργια και καλύτερη ζωή. Σύντομα τα δύο παιδιά όμως αντιλαμβάνονται πως τα όνειρά τους δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν.
Μια ομάδα από 30 μαθητές με τους συνοδούς καθηγητές του 1ου ΕΠΑΛ Αιγάλεω παρακολούθησαν την ταινία και είχαν την ευκαιρία να προβληματιστούν πάνω σε επίκαιρα ζητήματα αλλά και να συγκινηθούν.
Το Petit Plan έχει ως σκοπό την κινηματογραφική επιμόρφωση και την κοινωνική ευαισθητοποίηση των μαθητών Λυκείου μέσω του κινηματογράφου. Στις δράσεις του επιλέγονται ταινίες που αντιμετωπίζουν με σεβασμό τις μαθήτριες και τους μαθητές. Για αυτό το λόγο προβάλλονται κινηματογραφικά έργα με διεθνή αναγνώριση, σύγχρονη θεματολογία, φρέσκια ματιά και ουσιαστικό προβληματισμό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *