Ημερίδα Διάχυσης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 2 Μαΐου 2017 η ημερίδα παρουσίασης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Erasmus+ KA1, KA2 που συνδιοργανώθηκε από τη ΔΔΕ Γ΄Αθήνας και το 5ο ΕΚ Γ΄Αθήνας (Ιλίου), στο αμφιθέατρο του 5ου ΕΚ Γ΄ Αθήνας.
Εκπαιδευτικοί από δέκα σχολικές μονάδες με δεκατέσσερα προγράμματα Erasmus+ κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των 120 παρευρισκομένων εκπαιδευτικών, σχολικών συμβούλων, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και μαθητών.
Τα δεκατέσσερα φιλόδοξα και απαιτητικά προγράμματα τα οποία υλοποιούνται στα Γενικά και Τεχνολογικά Λύκεια της περιοχής μας, δίνουν μεταξύ άλλων τη δυνατότητα σε πλήθος σπουδαστών να ζήσουν και να εργαστούν μέχρι και 6 μήνες σε χώρες της Ευρώπης. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την εξαιρετική εργασία των συναδέλφων και των μαθητών, να βιώσουν μοναδικές στιγμές μέσα από φωτογραφίες και video και κυρίως να γνωρίσουν τα οφέλη αυτών των συμπράξεων για τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τη σχολική μονάδα.
Ανάπτυξη διαπολιτισμικών και γλωσσικών ικανοτήτων, βελτίωση δεξιοτήτων απαραίτητων στη σύγχρονη εποχή, όπως κριτική σκέψη, ομαδική εργασία, δημιουργικότητα και εξωστρέφεια, δυνατότητα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας μέσα από ευρωπαϊκές εταιρείες είναι μερικά από το οφέλη αυτών των συμπράξεων.
Τέλος διαπιστώθηκε ότι τα προγράμματα Erasmus+ βοηθούν στην προώθηση της ευρωπαϊκής διάστασης του σχολείου, στην άμβλυνση στερεοτύπων αλλά και στην επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών μέσα από καινοτομίες που σχετίζονται με τις μεθόδους διδασκαλίας, τη διδακτική πράξη, την παιδαγωγική αντίληψη και τη διαχείριση της σχολικής τάξης.
Το 1οΕΠΑΛ Αιγάλεω παρουσίασε την κινητικότητα δύο ροών μαθητών για 3 εβδομάδες και 6 μήνες στη Σεβίλλη της Ισπανίας και τη Μπράγκα της Πορτογαλίας. Η ροή αφορούσε την τοποθέτηση μαθητών για πρακτική άσκηση σε εταιρείες των χωρών αυτών. Στην παρουσίαση, δύο μαθητές του σχολείου μας, η Μαρία Σινγκ και ο Παναγιώτης Δήμκος, παρουσίασαν τη δικιά τους εμεπιρία και τα οφέλη που αποκόμισαν από την κινητικότητα αυτή.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *